Spring til indhold

Brevstemmeafgivelse ved Europa-Parlamentsvalget 2019

10.05.2019  05:17
Læs her, hvis du vil brevstemme til Europa-Parlamentsvalget søndag d. 26. maj 2019

 Den danske ambassade i Hanoi og handelskontoret i Ho Chi Minh opfordrer til at der afgives brevstemme SENEST d. 15. maj 2019 i HCMC og d. 16. maj 2019 i Hanoi, da stemmerne skal sendes til Danmark tids nok til at de kan nå frem til kommunalbestyrelsen på valgdagen. Afgiver du din stemme efter den opfordrede dato, kan det ikke længere garanteres at stemmen når at blive talt med i valget.

Valgret til Europa-parlamentsvalget

For at kunne stemme ved Europa-Parlamentsvalget kræves det at;

• Du har valgret til Folketinget og er optaget på valglisten, eller
• Du har dansk statsborgerskab, er fyldt 18 år, har fastbopæl i en af de øvrige medlemslande i EU og er optaget på valglisten, eller
• Du er dansk statsborger, er fyldt 18 år, har fast bopæl i Danmark og er optaget på valglisten.

Herudover har personer der er udsendt af Forsvarsministeriet, Udenrigsministeriet, Beredskabsstyrelsen, Rigspolitiet eller en dansk hjælpeorganisation også ret til at stemme ved valget.

Såfremt du er udlandsdansker, skal du opfylde en række andre krav samt søge om optagelse på valglisten. Læs mere om udlandsdanskeres valgret her.
 
Hvor kan jeg stemme?

Det er muligt at afgive din stemme i tidsrummet 13-16 på enten den danske ambassade i Hanoi eller handelskontoret i HCMC på alle dage frem til hhv. d. 15 og 16. maj.

For at kunne afgive din brevstemme, skal du medbring gyldig legitimation som f. eks. pas, kørekort eller sundhedskort.

Bemærk: De endelige fortegnelser over opstillede partier og kandidater fremgå af Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside.