Spring til indhold

Velkomsthilsen fra ambassadøren

Velkommen til den officielle hjemmeside for den danske ambassade i Vietnam.

Ambassadør Charlotte Laursen

Det er mig en stor glæde at byde velkommen til hjemmesiden for den danske ambassade i Vietnam.

Mit forhold til Vietnam startede for mere end 10 år siden, da jeg var udsendt her på ambassaden første gang. Det er fascinerede at se den imponerende og rivende udvikling som Vietnam har gennemgået siden da – en udvikling der på mange måder går godt i tråd med dynamikken i det bilaterale forhold mellem Vietnam og Danmark.

Siden etableringen i 1971 af diplomatiske forbindelser har forholdet mellem Vietnam og Danmark været præget af venskab og et stærkt samarbejde. Specielt har vi haft et stærkt og succesfuldt udviklingssamarbejde igennem mere end 20 år. Vietnam er fortsat globalt prioritetsland for den danske regering, og ambassadens hovedopgave i de kommende år vil være at styrke forholdet yderligere, ikke mindst på det kommercielle område.

Partnerskabsaftalen mellem Vietnam og Danmark sætter rammerne for et skifte fra et partnerskab baseret næsten udelukkende på udviklingssamarbejde til et, der omfavner alle aspekter, herunder politisk dialog, kommercielle relationer og kultur. Det er ambassadens fornemmeste opgave at arbejde for at udnytte dette potentiale samt at bistå danskere og vietnamesere.

På denne hjemmeside forsøger vi at tilbyde nem adgang til information om Danmark og dansk-vietnamesiske forhold indenfor politik, kommercielt arbejde, udviklingssamarbejde, konsulære spørgsmål, kultur, forskning og turisme. Hjemmesiden er tilgængelig på dansk, engelsk og vietnamesisk.

Jeg håber, at hjemmesiden kan tilbyde jer den information, I efterspørger. Ellers bistår ambassaden gerne med yderligere informationer.

Charlotte Laursen
Ambassadør for Vietnam and Laos