Spring til indhold

Udtalelse om det amerikanske valg fra udenrigsminister Jeppe Kofod

07.11.2020  20:17
I forbindelse med valget i USA udtaler
udenrigsminister Jeppe Kofod:
”Tillykke til kommende præsident Biden og vicepræsident Harris. Med senator Harris får USA nu sin første kvindelige vicepræsident, sin første sorte vicepræsident og sin første vicepræsident med syd-asiatiske rødder i én og samme person. Det er på alle måder historisk og en vigtig afspejling af det amerikanske samfund.

Som en, der har boet og studeret i USA og har mange amerikanske venner, ved jeg, hvor meget dette valg betyder. Og hvor stor opgaven er for at samle et splittet USA, som Præsident Biden har fokus på. 

Det har – på alle tænkelige måder - været et både historisk og helt exceptionelt valg, vi har været vidne til. Historisk høj valgdeltagelse. Et rekordantal brevstemmer og et valg gennemført midt i en global corona-pandemi.

For Danmark begynder nu en stor og vigtig diplomatisk indsats med at række ud til den nye amerikanske administration, efterhånden som den kommer på plads. 

Forholdet mellem Danmark og USA er stærkt, varmt og meget tæt. Vi har meget at samarbejde om. Fra vores fælles sikkerhed, forsvaret for vores fælles værdier, kampen mod klimaforandringerne og samhandlen mellem vores lande er jeg sikker på, at vi også i de kommende år kan opnå store resultater sammen.

Og jeg glæder mig, som dansk udenrigsminister, til at tage fat på denne opgave hurtigst muligt.”

Yderligere kontakt for pressen: pressevagten@um.dk eller pressechef Oliver Routhe Skov på +45 3054 1227