Spring til indhold

Pas og visumregler Vietnam

Visum til Vietnam er nødvendigt - dog ikke ved rejser af højst 15 dages varighed. 

Danske statsborgere, der ønsker at besøge Vietnam, skal have visum, med mindre der er tale om rejser af højst 15 dages varighed. Visum kan søges gennem den vietnamesiske ambassade i København:

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam
Bernstorffvej 30 c
DK - 2900 Hellerup
Copenhagen
Tel: +45 39183932
Fax: +45 39184171
Email: embvndk@hotmail.com
Homepage: www.mofa.gov.vn/en

Ansøgning om visum skal indsendes i god tid inden rejsen. Der opkræves et visumgebyr.

Siden 1. februar 2017 har danskere kunnet søge om visa til Vietnam med varighed op til 30 dage og én indrejse på nettet. Det såkaldte e-visa søges via https://evisa.immigration.gov.vn/, hvor man indtaster sin ansøgning, indbetaler et visa gebyr og modtager et kode til brug, når visa er blevet godkendt og skal printes. Husk at det printede visum skal vises i paskontrollen ved indrejse til Vietnam.

Tjek altid ved afhentning af pas med visum, at det udstedte visum har den rigtige gyldighedsperiode, det korrekte antal dage og indrejser. Tjek ligeledes ved indrejsen i Vietnam, at passet bliver påstemplet den korrekte udrejsedato. Husk at medbringe ekstra pasfotos i tilfælde af at man mister sit pas eller skal søge om forlængelse af visum.

Korte rejser uden visum
Siden den 1. maj 2005 er danske og andre nordiske statsborgere ikke længere visumpligtige ved besøg i Vietnam af højst 15 dages varighed. Det vil sige, hvis man fx indrejser den 1. juni så skal man senest forlade Vietnam den 15. juni.

Opmærksomheden henledes på nye regler for visumfri indrejse per 1. januar 2015. Reglerne indebærer en ændring ved visumfri indrejse, således at visumfri indrejse tidligst kan ske minimum 30 dage fra udrejsen i forbindelse med et eventuelt tidligere visumfrit ophold i Vietnam.

Visumfritagelsen er betinget af følgende:

  • Ophold af højst 15 dages varighed.
  • Den rejsende skal have et pas, der er gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen.
  • Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse inden for de 15 dage fra indrejsedatoen.
    Ved indrejsen i Vietnam bliver passet påstemplet en udrejsedato, der svarer til indrejsedato + 14 dage, i alt 15 dage. Tjek i paskontrollen, at denne dato er korrekt.
  •  Der skal være gået minimum 30 dage siden udrejsen fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold. Ønskes genindrejse tidligere end 30 dage fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold, skal der søges om visum.

Indrejse til Vietnam med et provisorisk pas
Det er ikke muligt at indrejse til Vietnam med et provisorisk pas medmindre man har fået et visum forinden. De vietnamesiske myndigheder anser det provisoriske pas som et udrejse dokument, og ikke et dokument man rejser ind- og eller rundt med.

Som rejsende skal man gøre sig klart, at man kan få problemer med at indrejse til andre lande på et provisorisk pas, idet ikke alle lande anerkender danske provisoriske pas. Det er derfor vigtigt, at man på forhånd undersøger de andre landes indrejseregler, som man eventuelt havde planlagt at besøge på sin rejserute.


Specielle regler for vietnamesere bosat i Danmark

Siden 1. september 2007 gives der udvidet visumfrihed til Vietnam for vietnamesere bosiddende i udlandet og deres pårørende.


Den udvidede visumfrihed gælder for følgende persongrupper:

  • Vietnamesiske statsborgere, som er bosiddende i  Danmark, og har opholdstilladelse i Danmark, men som ikke har vietnamesisk pas eller dansk statsborgerskab.
  • Tidligere vietnamesiske statsborgere, som er blevet danske statsborgere
  • Personer der er gift med eller forældre/børn af vietnamesere bosat i Danmark

Tilladelsen gælder i en periode på op til 5 år med mulighed for gentagne ophold på 90 dage.

Tilladelsen udstedes på den vietnamesiske ambassade i København.