Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Laos

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Laos.
Siden er senest opdateret d. 21-06-2021 kl. 16.06

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Udenrigsministeriet har ikke en særskilt rejsevejledning for Laos. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i [LAND], eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Udenrigsministeriet har ikke en særskilt rejsevejledning for Laos. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Laos har pr. 11 december 2020 yderligere indskærpet indrejseforbud over for rejsende fra Danmark, og der er meget begrænsede muligheder for at søge indrejse som erhvervsrejsende.

Læs mere på det laotiske udenrigsministeries hjemmeside.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Alle internationale landegrænser vil fortsat være lukkede, og det er forbudt at bevæge sig ind og ud af Laos med mindre man har en særlig tilladelse, hvilket f.eks. gives til chauffører af varetransporter.

Der vil fortsat som udgangspunkt ikke blive udstedt visa til personer, som kommer fra, eller for nyligt har passeret igennem, lande med COVID-19 udbrud. Undtaget er dog diplomater, medarbejdere i internationale organisationer, forretningsfolk, eksperter og autoriseret udenlandsk arbejdskraft. Visa udstedelse til disse persongrupper skal dog godkendes af komiteen for COVID-19 forebyggelse og kontrol. Alle der får tilladelse til at rejse ind i Laos skal testes for COVID-19 og i 14 dages karantæne på et hotel eller på et sted anvist af myndighederne. Indrejsende udlændinge skal ligeledes være i besiddelse af en forsikring som dækker eventuelle udgifter i forbindelse med Covid-19 sygdom. Du kan læse mere på det Laotiske Udenrigsministeriums hjemmeside på dette link.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

De laotiske myndigheder har indført 14 dages karantæne for personer, der kommer til Laos fra udlandet. Karantænen kan foregå på et hotel efter godkendelse fra komiteen for COVID-19 forebyggelse og kontrol. Laotiske statsborgere kan overstå deres karantæne i enten statslige karantæne faciliteter eller på et hotel.

Interne rejserestriktioner

Der er indført rejseforbud til såkaldte røde zoner. Grønne zoner er åbne. Vaccinerede borgere kan rejse imellem Vientiane og øvrige provinser uden at skulle gennemgå 14 dages karantæne. 

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Laos fra Danmark med fly.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Laos. 

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud på maksimum 50 personer i grønne zoner i Laos. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Laos

Der er fortsat meget begrænsede flyafgange til og fra Laos. Du opfordres til at kontakte et rejsebureau eller Lao Airlines for at få hjælp til at arrangere din rejse ud af Laos. Du er velkommen til at kontakte den danske ambassade i Hanoi, så vi kender til dig og din situation og kan videregive eventuelle informationer om kommercielle fly ud af Laos, som vi måttet have.

Fly ud af Laos:

• Lao Airlines og Lin Travel planlægger løbende fly fra Vientiane til Seoul og Kuala Lumpur, hvorfra der er transitmuligheder til Europa og Danmark. De næste afgange ventes at være 29. april og 27. maj 2021. Kontakt Lao Airlines eller Lin Travel.

Er man i Laos og planlægger at forlade landet, skal man kontakte den danske ambassade i Hanoi, som via den tyske ambassade i Laos, kan hjælpe med at informere de laotiske myndigheder om, at man ønsker at forlade Laos.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Laos, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.