Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Laos

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Laos.
Senest opdateret d. 03-02-2023 kl. 09:09 (lokal tid)

Rejserestriktioner

Rejserestriktioner i Laos er blevet ophævet. Tilladelse til at rejse ad vej, vand og luft mellem provinser er ikke længere påkrævet for rejsende, der medbringer bevis for fuld vaccination. Du bør rådføre dig med provinsielle COVID-19 Task Forces for at få vejledning til dem, der ikke er fuldt vaccineret eller er for unge til at blive vaccineret.

Du bør overvåge lokale officielle meddelelser for at få vejledning i de seneste restriktioner. Der kan være indført kortvarige lockdowns i provinser med rapporter om COVID-19-udbrud.

 

Indrejseregler

Regeringen i Laos PDR har annonceret genåbningen af alle internationale grænser fra den 9. maj 2022.

  • Visa ved ankomst og e-visum er tilgængelige fra ovenstående dato
  • Passet skal være gyldigt minimum 180 dage fra indrejsedatoen og have mindst 2 ubrugte sider
  • Danske midlertidige (provisoriske) pas anerkendes kun ved udrejse
  • EU-nødpas anerkendes kun ved udrejse, men udstedes ikke af alle EU-ambassader i Laos. Ved behov kan rejsende fx forhøre sig på den svenske, den britiske, den tyske og den franske ambassade 
  • Danske forlængede pas anerkendes ved ind- og udrejse
  • Besøgende, der får eller ankommer med COVID-19, er ansvarlige for alle behandlingsomkostninger

Indrejsende udlændinge skal ligeledes være i besiddelse af en forsikring som dækker eventuelle udgifter i forbindelse med Covid-19 sygdom.

 

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om smitteopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.

Læs 
svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Visum og opholdstilladelse

Visumpligt. Visum kan søges ved indrejsen ved visse grænseovergange (Vientiane Wattay , Luang Prabang, Pakse og Savannakhet samt internationale landegrænseovergange.). Det anbefales dog, at man søger om visum inden rejsen på https://laoevisa.gov.la/   -   Gyldighed er 30 dage ifm. turisme.

 

Mere information

Læs mere på det laotiske udenrigsministeries hjemmeside.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. 

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledning for Laos.

Vi henviser til andre landes rejsevejledninger.

 

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app 
Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Laos, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores 
hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.