Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Vietnam.

Senest opdateret 07-05-2021 12:11
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Vietnam.

Information om konkrete restriktioner i Vietnam opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Vietnam, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Vietnam.

Information om konkrete restriktioner i Vietnam opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Vietnam har indført et generelt indrejseforbud for rejsende fra Danmark, men du kan som erhvervsrejsende søge om indrejsetilladelse. Indrejsetilladelse til Vietnam gives kun til forretningsledere, investorer og eksperter, der skal arbejde med et projekt, som er vitalt for Vietnam. Før der kan søges om visum på den vietnamesiske ambassade i København, bør jeres vietnamesiske forretningspartner eller vietnamesiske datterselskab have ansøgt om at få godkendt indrejsen til Vietnam i den provins, hvor det vietnamesiske firma er registreret. Herefter kan du henvende dig til den vietnamesiske ambassade i København for at få nærmere information om visumansøgningsprocessen, da visum er påkrævet før indrejse. Før den faktiske indrejse kan finde sted kræves desuden:

  • Real-Time SARS-CoV-2 PCR test 03-07 dage før deres indrejse. 
  • 14 dages karantæne på selvbetalt og forudbestilt godkendt karantæne-hotel.
  • Forudbestilt selvbetalt sygetransport fra lufthavnen til hotellet (dette vil ofte kunne arrangeres af karantæne-hotellet). 
  • Der skal herudover, i samarbejde med det valgte flyselskab, indhentes en række andre tilladelser som flyselskabet kan være behjælpelige med at oplyse nærmere om. Vi har desværre set eksempler på, at Dansk COVID-19-pas i nogle tilfælde ikke anerkendes, da dokumentet ikke viser, at der er blevet brugt RT-PCR metode til testen.

Bemærk at der er kun et meget begrænset antal fly der medtager passagerer til Vietnam, og det kan derfor være forbundet med betydelige problemer at finde fly, selvom man har de nødvendige tilladelser. Der er tale om individuel sagsbehandling fra vietnamesisk side, så det er svært at sige noget om tidshorisonten for sagsbehandlingen. 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Vietnam har indført indrejseforbud på ubestemt tid.

Følgende persongrupper er undtaget for indrejseforbuddet:

- Vietnamesiske statsborgere (skal skrives op til repatrieringsfly hos Vietnamesiske ambassader)
- Diplomater
- Officielle delegationer
- Erhvervsfolk (erhvervsrelaterede indrejser vurderes og godkendes individuelt af de vietnamesiske immigrationsmyndigheder)

De Vietnamesiske myndigheder kræver at specialister, der skal rejse til Vietnam, får foretaget en Real-Time SARS-CoV-2 PCR test 03-07 dage før deres indrejse. En Covid-19 test kan bestilles på www.coronaprover.dk og svaret kan efterfølgende fås ved at logge på https://www.sundhed.dk/. Du kan læse mere om Covid-19 test i Danmark på Politiets hjemmeside www.coronasmitte.dk, der bl.a. også oplyser om, hvordan danskere bosat i udlandet kan blive testet.

Derudover kræves det, at arbejdsgiveren sørger for, at specialisten er dækket af en helbredsforsikring med Covid-19 dækning under opholdet i Vietnam, og/eller forpligte sig til at dække alle omkostninger i tilfælde af, at personen er/bliver Covid-19 smittet og kræver behandling. 

Kontakt den Vietnamesiske Ambassade i København for at søge visum til Vietnam samt ved spørgsmål til indrejseforbuddet til Vietnam.

Læs mere på den Vietnamesiske ambassades hjemmeside.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Vietnam. 

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for negativ Covid-19 test.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Vietnam har indført 21 dages karantæne, tre negative Covid-19 tests samt 7 dages efterfølgende helbreds-monitorering fra hjemmet for personer, der kommer til Vietnam fra udlandet. Dette krav gælder ogs¨å selvom der kan fremvises et dansk vaccine certifikat. Karantænene skal for udlændinges vedkommende foregå på selv-betalte forud godkendte hotelværelser og der er ikke mulighed for at forlade værelset/hotellejligheden i perioden. 

Der er også krav om karantæne som ovennævnt for enhver der har haft nær kontakt med en person smittet med coronavirus i Vietnam.

Udlændinge skal selv betale for enhver form for COVID-19 relateret behandling på hospitaler samt omkostninger i forbindelse med karantæne på hoteller. 

Det er forbundet med strafansvar, hvis du ikke følger myndighedernes anvisninger i forbindelse med karantæne.

Interne rejserestriktioner

Det vietnamesiske transportministerium har indført obligatorisk sundhedserklæring for alle passagerer der rejser indenrigs i Vietnam med fly, tog eller bus.

Du kan udfylde sundhedserklæringen online eller via appen ‘Vietnam Health Declaration’.

Du skal helst udfylde erklæringen tidligst 24 timer før afrejse.

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Vietnam.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

For at holde dig opdateret om lokale restriktioner, så bør du undersøge restriktionerne hos de lokale myndigheder. VGP News | COVID-19 Fight (chinhphu.vn)

Udgangsforbud

Der er ikke indført  udgangsforbud i Vietnam. 

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i Vietnam, men befolkningen opfordres generelt til at holde afstand og at bære mundbind i det offentlige rum.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om Vietnams pas- og visumregler her: Vietnam pas og visum

Udrejse af Vietnam

Flere flyselskaber har genoptaget deres internationale flyvninger fra Hanoi og HCMC. Du bør kontakte dit rejsebureau eller flyselskabet direkte for at høre nærmere om udrejsemulighederne fra Vietnam, samt undersøge på de danske ambassaders hjemmesider, om det er muligt at rejse i transit gennem de respektive lande. 

Fly: Asiana Airlines og Korean Airways flyver til Seoul i Korea, hvorfra der er ruter til Europa.   

Singapore Airlines flyver ugentligt fra Hanoi til Singapore hvorfra der er ruter til Europa.

Qatar Airways, flyver flere gange om ugen fra Hanoi og HCMC. 

Emirates har tre ugentlige afgange fra både Hanoi og HCMC til Dubai. BEMÆRK at Emirates kræver, at man medbringer en Covid-19 test, hvis man skal i transit i Dubai.

Turkish Airlines flyver nu en ugentlig afgang fra henholdsvis Hanoi og Ho Chi Minh City. BEMÆRK at der kræves negativ Covid-19 test for transit i Istanbul. 

Cathay Pacific, og Air France har flere ugentlige afgange fra HCMC.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Lokale myndigheders hjemmeside:
- Viet Nam Government Portal

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:
- VietnamNews 
- VnExpress 

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Vietnam inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Afghanistan eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.

GRATIS RÅD TIL ERHVERVSREJSENDE

Hjælp til erhvervsrejsende
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.