Spring til indhold

Visumansøgningsprocessen

Mere information om visum og opholdstilladelse til Danmark kan findes i den engelske version af ambassadens hjemmeside under menupunktet Travel and Residence, idet disse informationer særligt henvender sig til vietnamesiske statsborgere.

Når en vietnamesisk statsborger ønsker at besøge Danmark på familie- eller forretningsbesøg, er det nødvendigt forinden at søge om visum.

Ansøgninger kan uden forudgående tidsbestilling indgives på de danske visumansøgningscentre i Ho Chi Minh City og Hanoi på hverdage mellem kl. 08.30 - 12.00 og 13.00-15.00. Dog ikke på officielle lukkedage:

Ho Chi Minh City

Danish  Visa Application Centre
Resco Building, 03rd Floor
94-96 Nguyen Du Street
Ben Nghe Ward, District 1
Ho Chi Minh City, Vietnam
Telefon: 0084 (0) 83939 0891 

Hanoi

Danish Visa Application Centre
Ocean Park Building, Room 207, 2nd Floor
1 Dao Duy Anh, Phuong Mai Ward
Dong Da District
Ha Noi City, 10000 Vietnam
Telefon: 0084 (0) 43972 9449


Find mere information om visumansøgningscentrene og ansøgningsprocedurerne. (på engelsk og vietnamesisk).

Udover det normale visumgebyr betales et servicegebyr til visumansøgningscenteret.

Bemærk venligst at fra 1. juni 2019 skal visumansøgningsformularen og visumgebyret udfyldes og betales online  via Applyvisa (https://applyvisa.um.dk/). Når gebyret er betalt vil ansøgeren modtage et "cover letter" som skal underskrives og indleveres til VFS sammen med øvrige bilag. 

 
For at kunne overholde sagsbehandlingstiden er det overordentlig vigtigt, at ansøger fremlægger den relevante dokumentation til brug for hans/hendes visumansøgning. Hvis ansøger ikke fremlægger al dokumentation ved første møde, vil ansøger få en frist på 3-5 dage til at indlevere den krævede dokumentation.

Siden december 2007 skal alle vietnamesiske statsborgere i automatisk Schengen konsultation. Denne procedure kan tage op til 8 dage, og der kan under ingen omstændigheder udstedes et visum, før konsultationen er færdigbehandlet.

For alle typer visa skal følgende dokumentation fremlægges:

• Underskrevet "Cover letter" for online ansøgninger
• Rejsesygeforsikring
• Gyldigt pas
• Pasfoto
• Betaling af gebyr
• Dokumentation

Ansøgninger kan tidligst indgives tre måneder inden starten på det planlagte ophold.

Man skal være opmærksom på, at man kun kan indgive visumansøgninger på ambassaden i Hanoi efter forudgående aftale. Følg linket forneden for at læse nærmere om vores åbningstider.

Det er ikke muligt at indgive en visumansøgning på ambassadens kontor i Ho Chi Minh City. Her henvises til det danske visumansøgningscenter. 

*Gebyret for et Schengen visum er for voksne 60 Euro, jfr. Udenrigsministeriets Gebyrbekendtgørelse. Gebyret betales i Danske kroner (DKK) via Applyvisa.um.dk i henhold til Udenrigsministeriets vekselkurs.

Information om GDPR til ansøger.
Information om GDPR til vært.