Gå til indhold

Visumansøgningsprocessen

Mere information om visum og opholdstilladelse til Danmark kan findes i den engelske version af ambassadens hjemmeside under menupunktet Travel and Residence, idet disse informationer særligt henvender sig til vietnamesiske statsborgere.

Når en vietnamesisk statsborger ønsker at besøge Danmark på familie- eller forretningsbesøg, er det nødvendigt forinden at søge om visum.

Ansøgninger skal indgives på de danske visumansøgningscentre hos VFS i Ho Chi Minh City og Hanoi:

Ho Chi Minh City

Danish  Visa Application Centre
REE Tower, 3B Floor
9 Doan Van Bo
Ward 12, District 4
Ho Chi Minh City, Vietnam

Telefon: +84 (0) 28 3521 2002

Email: [email protected]

 

Hanoi

Danish Visa Application Centre
Ocean Park Building, Room 207, 2nd Floor
1 Dao Duy Anh, Phuong Mai Ward
Dong Da District
Ha Noi City, 10000 Vietnam
Telefon: +84 (0) 28 3521 2002

Email: [email protected]


Udover det normale visumgebyr betales et servicegebyr til visumansøgningcenteret.

 

Bemærk venligst at fra 1. juni 2019 skal visumansøgningsformularen og visumgebyret udfyldes og betales online  via Applyvisa (https://applyvisa.um.dk/). Når gebyret er betalt vil ansøgeren modtage et "cover letter" som skal underskrives og indleveres til VFS sammen med øvrige bilag. 

Fra 1. oktober 2019 behandles alle visumansøgninger der indgives på VFS i Vietnam på Udenrigsministeriets nye regionale visumhub i Bangkok. Ambassaden i Hanoi er således ikke længere involveret i behandlingen af visumansøgninger.

For at kunne overholde sagsbehandlingstiden er det vigtigt, at ansøger fremlægger den relevante dokumentation til brug for hans/hendes visumansøgning. Hvis ansøger ikke fremlægger al dokumentation ved første møde, vil ansøger få en frist på 3-5 dage til at indlevere den krævede dokumentation. Punktlister med den krævede dokumentation kan findes her.

Siden december 2007 skal alle vietnamesiske statsborgere i automatisk Schengen konsultation. Denne procedure kan tage op til 8 dage, og der kan under ingen omstændigheder udstedes et visum, før konsultationen er færdigbehandlet.

Ansøgninger kan tidligst indgives seks måneder inden starten på det planlagte ophold.

Det er ikke længere muligt at indgive en visumansøgning på ambassaden i Hanoi eller ambassadens kontor i Ho Chi Minh City. Her henvises til VFS.

Information om GDPR til ansøger.
Information om GDPR til vært.