Gå til indhold

Velkommen

Velkommen til hjemmesiden for den danske ambassade i Vietnam

Vietnam er et fascinerende land med en tumultarisk fortid, der igennem flere årtier har gennemgået en rivende og imponerende socioøkonomisk udvikling. Jeg er stolt af, at Danmark har været en del af denne udvikling, der på mange måder går godt i tråd med dynamikken i det bilaterale forhold mellem Vietnam og Danmark.

Siden etableringen af diplomatiske forbindelser i 1971 har forholdet mellem Vietnam og Danmark været præget af et stærkt samarbejde. Specielt har vi haft et stærkt og succesfuldt udviklingssamarbejde igennem mere end 20 år.
Vietnam er fortsat et vigtigt partnerland for den danske regering, og ambassadens hovedopgave i de kommende år vil være at styrke forholdet yderligere, ikke mindst på den grønne dagsorden som klimafrontpost samt på det kommercielle område.

Partnerskabsaftalen mellem Vietnam og Danmark sætter rammerne for et skifte fra et partnerskab baseret på traditionelt udviklingssamarbejde til et, der omfavner alle aspekter, herunder politisk dialog, kommercielle relationer og kultur. Det er ambassadens fornemmeste opgave at arbejde for at udnytte dette potentiale samt at bistå danskere og vietnamesere.

På denne hjemmeside forsøger vi at tilbyde nem adgang til information om Danmark og dansk-vietnamesiske forhold inden for politik, kommercielt arbejde, konsulære spørgsmål og turisme. Hjemmesiden er tilgængelig på dansk, engelsk og vietnamesisk.
Jeg håber, at hjemmesiden kan tilbyde jer den information, I efterspørger. Ellers bistår mine kollegaer - både i Hanoi og Ho Chi Minh City – og jeg gerne med yderligere information.

De bedste hilsener,

Kim Højlund Christensen
Ambassadør for Vietnam og Laos