Gå til indhold

Indhentelse af dansk straffeattest

Ambassaden kan ikke indhente straffeattester på vegne af danske statsborgere, som er bosiddende i Vietnam. Straffeattesten skal indhentes af ansøger selv. Ambassaden kan heller ikke påtage sig at oversætte straffeattester til vietnamesisk.

Danske statsborgere og udlændinge, som ønsker en udskrift af deres danske straffeattest, kan rette henvendelse til Kriminalregisteret på følgende adresse:
 
Kriminalregisteret
Midt- og Vestjyllands Politi
Politiets Administrative Center
Kriminalregisteret
Postboks 1399
7500 Holstebro
 
Telefon: +45 7020 1475

Telefontid:
Mandag, tirsdag og torsdag kl. 10.00-15.00
Fredag kl. 10.00-13.00
Onsdag LUKKET
Kriminalregisteret har brug for kopi af pas (siden med billede og underskrift) eller anden offentlig legitimation (kørekort eller dåbsattest), oplysning om hvorvidt attesten skal være på engelsk, samt oplysning om hvilken adresse attesten skal sendes til. Straffeattesten kan, såfremt den er ren, udstedes på engelsk. Attesten er gratis.
En borger bosat i udlandet kan anmode om en privat straffeattest ved at sende personligt brev, hvor ovennævnte oplysninger indgår. Anmodningen skal være underskrevet. Hvis borgeren udfylder blanketten, er det i henvendelsen til Rigspolitiet vigtigt at oplyse, hvorvidt attesten ønskes på engelsk.
 
På Politiets hjemmeside kan læses mere om indhentelse af dansk straffeattest, hvis du bor i udlandet.
Straffeattesten kan også bestilles digitalt via www.politi.dk, hvis ansøger har MitID.
NB! Det er ikke muligt at få en straffeattest på baggrund af en telefonisk henvendelse.