Gå til indhold

Kørekort samt motorcykel- og billeje

På denne side kan du læse mere om hvordan du kan få et internationalt dansk kørekort, samt hvad du skal være opmærksom på, når du lejer en motorcykel eller bil i Vietnam.

International kørekort

Tidsbestilling er obligatorisk. Send os en mail på [email protected]

Bestillingsprocedure

Når du møder op på ambassaden eller konsulatet, skal du medbringe følgende:

  • Nuværende kørekort
  • Pas
  • 2 stk. pasfotos (35 mm x 40 mm i farve - Se eksempler på de nye fotoregler her)
  • Evt. Bevis for navneændring (hvis navneændring er forekommet)
  • 2 stk. udfyldt ansøgningsblanket 
  • Gebyr

Ekspeditionstid

Der skal påregnes en ekspeditionstid på mindst en måned fra ansøgningen er indgivet på ambassaden, til vi modtager det nye internationale kørekort.

Særligt til dig der har sædvanlig bopæl i Vietnam

Har du sædvanlig bopæl i Vietnam kan du ifølge EU direktiv 2006/126/EF, med start den 1. januar 2017, ikke længere ansøge om erstatningskørekort eller fornyelse af dit danske kørekort ved ambassaden i Vietnam.Du skal i stedet kontakte de lokale myndigheder i dit bopælsland for at få udstedt et erstatningskørekort eller få fornyet dit kørekort. Til dette skal du bruge en bekræftelse fra de danske politimyndigheder om din førerret i Danmark. Denne indhenter du ved skriftligt (fax, post eller e-mail) at kontakte:RigspolitietAdministrationsafdelingen, Pas og KørekortPolititorvet 141780 København VDenmarkE-mail: [email protected]år bekræftelsen af indhentet, kan du således kontakte de lokale myndigheder i dit bopælsland.

Bemærk, at reglen ikke gør sig gældende ved internationale kørekort.

Leje af motorcykel og bil

Når man lejer bil eller motorcykel i Vietnam er det vigtigt at sikre sig, at der er tegnet en dækkende forsikring for køretøjet og føreren. Det gælder også når man lejer en bil med chauffør. Inden lejekontrakten underskrives bør den nøje gennemlæses. Hvis den er på vietnamesisk, bør man bede om en oversættelse før den underskrives.

Det samme gælder selvfølgelig når bilen eller motorcyklen er ens egen. Der findes gode vietnamesiske forsikringsselskaber, men det hænder at kontrakten kun findes på vietnamesisk. Underskriv aldrig en kontrakt som du ikke forstår.

Trafikken i Vietnam er farlig, kaotisk og udisciplineret. Vejforholdene er dårlige og busser og lastbiler er ofte overlæssede og kører med høje hastigheder uden hensyn til andre trafikanter.

At køre bil eller motorcykel i Vietnam forudsætter at man har et vietnamesisk eller et internationalt kørekort. Det er ulovligt at køre med et dansk kørekort, og det kan give alvorlige problemer hvis man bliver indblandet i et færdselsuheld. Dette gælder både for biler og for motorcykler.

Hvis du vælger at køre på motorcykel eller scooter i Vietnam, skal du bære hjelm og altid vige for større køretøjer. Motorcykeluheld er en førende årsag til dødsfald eller alvorlige kvæstelser blandt udenlandske statsborgere.

Vietnamesisk lovgivning tillader ikke at man fører køretøj med alkohol i blodet. Hvis du bryder lokale love i Vietnam, vil dit danske pas ikke hjælpe dig med at undgå anholdelse eller retsforfølgelse. Det vietnamesiske retssystem tillader lange efterforskningsperioder (nogle gange op til flere år), der kan føre til forlænget varetægtsfængsling.

Hvis man har et dansk kørekort, kan dette ombyttes til et vietnamesisk kørekort. Hertil kræves bl.a. en oversættelse af det danske kørekort, som ambassaden kan være behjælpelig med (se listen over gebyrer).