Gå til indhold

Røveri, tyveri og mistede dokumenter

Mistede penge og dokumenter: Husk politianmeldelse

Pengeoverførsel

Er du turist i Vietnam og har mistet dine penge, har du bl.a. nedenstående muligheder for pengeoverførsel. Først bør du dog anmelde tyveriet, eller at pengene er mistet til politiet, som udsteder en politirapport. Rapporten skal du senere bruge til forsikringsselskabet.

Pengeoverførselsbureau

Ekspresoverførsel af penge via et pengeoverførselsbureau, såsom Western Union. Her kan en reference i Danmark indbetale penge, hvorefter du kan få udbetalte det overførte beløb i Vietnam. Du bør kontakte det respektive bureau for nærmere information.

Overførsel via ambassaden

I nødstilfælde, dvs. hvor andre overførselsmåder ikke er mulige, kan ambassaden være behjælpelig med en pengeoverførsel via Udenrigsministeriet - men bemærk, at det principielt kun er i forbindelse med hjemrejse til Danmark, at ambassaden kan bistå. Når ambassaden har fået sikkerhed for beløbet fra Udenrigsministeriet, får du pengene udbetalt i lokal valuta. Du skal ligeledes være opmærksom på, at Udenrigstjenestens bistand med pengeoverførsel er pålagt et gebyr, som bliver lagt oveni det beløb der ønskes overført (for at se ambassadens gebyr for pengeoverførsler klik her).

Pas

Mister du dit danske pas, kan danske ambassader og konsulater udstede et dansk midlertidigt pas, som koster den gældende timepris i følge Bekendtgørelsen om betaling for tjenestehandlinger i udenrigstjenesten, og som kan findes her. Hvis der ikke er en dansk ambassade eller et dansk konsulat i det pågældende land, vil du kunne få udstedt et særligt EU-nødpas på et andet EU-lands ambassade eller konsulat.

Vær opmærksom på, at såvel det danske midlertidige pas som EU-nødpasset er tidsbegrænsede rejsedokumenter. Der er ikke samme sikkerhed for, at disse dokumenter vil blive anerkendt af udenlandske myndigheder, som tilfældet er for det almindelige pas. Det midlertidige danske pas og EU-nødpasset er først og fremmest beregnede til at gøre det muligt at rejse hjem.

Husk at henvende dig på den lokale politistation for at anmelde dit pas som stjålet eller bortkommet – og husk at få kvittering fra politiet. Ambassaden og dit forsikringsselskab skal bruge politianmeldelsen.

Hvor skal du henvende dig?

Husk at henvende dig på den lokale politistation for at melde dit pas stjålet eller bortkommet, og husk at få en kopi af anmeldelsen eller en kvittering fra politiet. Ambassaden eller konsulatet og dit forsikringsselskab skal bruge politianmeldelsen.