Gå til indhold

Sygdom og ulykke

Ved sygdom og ulykker kan du få hjælp på ambassaden, men vi kan ikke betale regningerne for dig.

Vi kan hjælpe, men ikke betale

Bliver du syg eller kommer ud for en ulykke, kan ambassaden hjælpe dig med kontakt til dit forsikringsselskab og din familie. Vi kan også hjælpe med at finde læge eller hospital, der kan behandle dig, men vi kan ikke betale for din behandling, din hjemtransport eller en redningsaktion, hvis en sådan skulle blive nødvendig.

Husk forsikring

Udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst, dødsfald og evt. hjemtransport til Danmark kan i udlandet løbe op i en formue og blive ruinerende for dig eller din familie, hvis du har glemt at tegne forsikring.

Det gule sundhedskort (den offentlige rejsesygesikring) ophører fra 1. august 2014 med at dække rejser uden for Danmark, Færøerne og Grønland. 

Vær opmærksom på, at en almindelig rejsesygeforsikring ikke dækker behandling af kroniske lidelser, som var til stede før afrejsen og visse sportsulykker (f.eks. bjergbestigning, dykning og sportsflyvning m.v.). Hvis man planlægger at deltage i sådanne aktiviteter, bør man tegne en udvidet forsikring. I visse lande vil der kun mod forudbetaling kunne iværksættes eftersøgnings- og bjærgningsaktioner.

Hvis du vil vide mere, så klik ind på afsnittet om rejseforsikring.